מקום ישיבת שבעה לאָבֵל

שאלה:

כבוד הרב,
אבא שלי גוסס ימיו ספורים, שאלתי האם מותר לי לשבת שבעה בביתי ולא בביתו? אני גרה לא רחוק, אבל 8 אחיי זה משהו שיהפוך את השבעה לעבירה במקום מצווה.

אודה לתשובתך

תשובה:

ראשית כל, גם אם האב גוסס, אך מיעוט גוססים לחיים, ולכן אברך את אביך שיחיה עוד שנים ארוכות בבריאות ונחת, ואף כאשר אומרים לאדם שיתוודה קודם מיתתו מקדימים לו שהרבה היו במצבו וחזרו לחיים, אם ממות קליני חזרו לחיים, מדוע לא מגסיסה, ולכן אסור לאבד תקוה.

לעצם השאלה: אם כי מקום הישיבה הכי ראוי הוא בבית הנפטר, אולם דין זה הוא דווקא בבני המת או בגברים שמתפללים שם ועורכים שם תפילה במנין, אך אשה אינה צריכה לשבת דווקא בבית המת, ולכן אם לפי דעתך ישיבה בצוותא עם שאר האחים יגרום למתיחות, או שהאוירה שם תהיה אוירה של ליצנות ולא של אבילות, אינך צריכה לשבת שם שבעה, ואפשר לשבת גם בביתך.

מקורות:

עי' דברי סופרים (אבילות סי' שפד ס"ק כה).