הכנסת גלון פטל לסוכה

שאלה:

האם מותר להכניס ג'ריקן [גלון] של פטל לסוכה, כי זה קשה כל פעם למלאות את הכד בפטל ולהביאו לסוכה?

תשובה:

אם הסוכה קרובה לבית כגון שהיא במרפסת וכד', אין להכניס את הגלון לסוכה, אלא לסדר את זה בבית ולהביא את זה מוכן. אולם אם הסוכה רחוקה ואין מים כי אם בסוכה, יש להקל להכניס את הגלון כדי שיהיה זמין להכנת משקה לסועדים.

מקורות:

עי' שו"ע סי' תרלט סעיף א בדברי השו"ע והרמ"א לגבי הכנסת קדירות בסוכה, וע"ש במשנ"ב (סק"ה) שהמנהג להחמיר בזה, וכן נהגו, שלא מכניסים כל דבר שרגילים להכין את הדבר שממנו במטבח, וכיון שהרגילות היא להכין את הכד של השתיה במטבח, ולא מצינו שמביאים גלון של פטל על השולחן בסלון, נראה שיש להחמיר בזה, אולם כבר ציין שם המשנ"ב שאם אין לו קערה וצריך לאכל מהקדירה עצמה שרשאי להכניס את הקדירה, ממילא נראה שהוא הדין במי שסוכתו רחוקה שיכול להכניס את הגלון לסוכה.