לתרומות לחץ כאן

מעדן חלבי בתוך מיקרוגל בשרי / הכשרת מיקרוגל

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
המיקרו שלנו הוא בשרי.
בני שיחי' החליט להיות עצמאי ולחמם אוכל במיקרו. אך ברגעים שלא שמתי לב הוא הכניס מעדן חלבי לתוך המיקרו והפעילו לזמן קצר.
1.ב-24 השעות האחרונות חומם מאכל בשרי במיקרו.
2.המעדן התחמם עד שנשפך וגביע הפלסטיק שלו נמס.
מה דינו של המיקרוגל וכיצד ניתן להמשיך להשתמש בו?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

תנקו את המיקרוגל היטב בחומרים פוגמים, ואז תמתינו 24 שעות שזה כבר לאבן יומו, ואז אפשר לסמוך על ההכשרה גם במקרה שלכם, כדלהלן:

תכניסו לתוכו כוס או צלחת מלאים מים לא מכוסה בניילון! ולהפעילו זמן ממושך עד שיצטברו בתוכו אדים רבים כבדים. ואז הוא שוב כשר לשימוש המיועד לו. אפשר לעשות זאת עם הצלחת הישנה [אלא שאם רוצים להשתמש בה הלאה יש להגעילה ממש, אתם החמרתם יותר והחלפתם וזה ודאי טוב].

מקורות:

על מקורות ההיתר של הכשרה באדים, ראה שבות יצחק פרק ו בשם הגרי”ש אלישיב, וראה אהל יעקב סי’ קח הערה כו שכך היה מורה הגר”מ פיינשטין, ושכך הורה הגר”י בלסקי זצ”ל, אלא שהורה שהכשרה זו אין לסמוך עליה לענין פסח אלא לענין בשר בחלב בלבד. וראה עוד מאמר נרחב בענין זה בקובץ אור ישראל מאנסי חלק נד, בכל המקורות של הגעלה בזיעה, והביא גם כן מדעת הגרי”ש אלישיב שהקל בזה הלכה למעשה. וראה עוד בס’ הגעלת כלים לרב צבי כהן פרק י סעי’ ד שהביא מקורות נוספים בדין זה. וכן הובא בס’ מערכת השולחן עמ’ שנא בשם הגר”ש וואזנר.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. האם הנקיון הוא רק לחלל הפנימי שבו מכניסים את האוכל או שצריך להגיע לכל מקום שאולי השפריץ שם ולפתחי האוורור וכו' מה שמצריך לפרק את המקרוגל.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל