שאלה:
לכבוד הרב,
1. כדי להכשיר כלי סכו"ם וכו' זה בסדר להרתיח כמות מים שמספיק שתכסה את הכלים ולא בגובה הסיר?
2. אם השתמשו בסכו"ם כדי לאכול בשר בהשגחה מהודרת (לא בד"צ) או אפילו רבנות בלבד, צריך לא להשתמש בכלי 24 שעות שיהיה נקי ואז להכניס לסיר (בלי חומר פוגם)?
תודה
תשובה:
שלום וברכה
העיקר הוא שהסכום עצמו יהיה מכוסה כולו במים הרותחים המבעבעים לא צריך שהסיר יהיה מלא אם אין בכך צורך.
אם הבשר היה כשר קשה לומר שיש חובת הכשרה, אם תרצה להחמיר ולהכשיר באופן שהזכרת תבוא עליך ברכה. לאחר 24 שעות לא צריך חומר פוגם במים.