כשרות

שאלה:

ראיתי שיש אומרים שיש בעיה לשתות קוקה קולה בחו"ל או ללא הכשר .
אם נקח קולה עם הכשר או קולה בלי הכשר ונתן אותו לשתות לגוי והוא יאמר שאין הבדל בטעם לכאורה אין שום איסור כי גם אם נניח שיש בו תערובת איסור מדאוריתא ודאי הוא בטל ואם אין טעם שונה כלל סימן שהוא גם בטל בשישים אז מה החשש שמא ערבו חומציות לא כשרה וכל זה ובעיקר היום ראיתי כשרות על מי עדן "הרב רובין " מי המציא את השטות הזו שמים צריך הכשר למה בחול שותים מים עם הכשר?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ההנחה שלך אינה מדוייקת. דעת הרמ"א בתחילת סי' צט שבזמנינו לא סומכים על טעימת נכרי. כמו כן יש דברים שלא בטלים אפילו באלף למרות שאין בהם טעם, כמו מייצבים מסויימים או דבר שבא לטעם.

כשרות על מים באמת לא צריך, אנשים מעונינים להיות בטוחים שבאמת זה היה בסביה סטרילית מחמץ וכיון שיש ביקוש יש הכשר, נכון שאם לא היה הכשר גם היו שותים.