קריאת מגילה במוצאי שבת ליל י"ד בירושלים

שאלה:

שלום הרב,
יתכן וניסע לעשות את השבת בירושלים, כיצד עליי לנהוג מבחינת שמיעת קריאת מגילה אם כך? למצוא במוצאי השבת מישהו בירושלים שיקרא את המגילה עבורי מקלף כשר?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה חוזר בלילה לעירך אתה חייב במוצאי שבת לשמוע מגילה בירושלים.

יש קריאת מגילה בברכה בליל י"ד על ידי בן י"ד בבית הכנסת של שכונת עץ חיים סמוך לגשר המיתרים.

אבל צריך לברר את הזמן המדוייק וכו'. אני מניח שבבני ברק יש הרבה קריאות בליל י"ד בשעה מאוחרת למי שבא מירושלים. באיצקוביץ ועוד. על כל פנים זו אכן חובה גמורה.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. תודה הרב,
    במידה ואני אבחר להישאר עד ט"ז בירושלים, מה דין אמירת "על הניסים" מבחינתי? אומר כמו ירושלמים בט"ו רק או גם בי"ד כי בן פרזים?

    במידה ואבחר לחזור לישובי במוצאי שבת, ולא אצליח להגיע לקריאת מגילה בערב, אם יש לגיסי מגילה כשרה אוכל לקרוא אותה בעצמי לי ולאשתי? אם איני יודע לקרוא בניגון והטעמה?
    אם כן, האם לברך?

  2. אם אתה נשאר עד ט"ז אתה כמו הירושלמים ואומר על הניסים רק בט"ו וכן שאר מצוות היום.
    הטעמים אינם מעכבים אבל הניקוד הרבה פעמים כן אז שאשתך תעקוב אחריך היטב. כמובן עם ברכה ראשונה ולא אחרי המגילה