נדרים

שאלה:

עיינתי בספר מסויים של תלמיד חכם חשוב שקיבל על עצמו נזירות שמשון. בהקדמה לספר הוא כתב שהוא קרא לספר על שם אביו כאות הוקרה ותודה. ביני לבין עצמי אמרתי שאיזה יופי שהרב קרא את הספר על שם אביו ע"ה. ואז אמרתי או חשבתי רגע אולי בעצם היהודי הזה עוד חי. ותוך כדי שאני מחפש את השורה הנל לראות אם טעיתי או צדקתי אמרתי "שאם טעיתי" ואז את ההמשך לפי זכרוני המשכתי במחשבה את המילים "אני יהיה נזיר כמוהו" ואז ראיתי שהיהודי עוד חי ואז אמרתי זה אולי הocd שיש לי ואולי זה היה אמירה רצינית שמחייבת אבל אני לא רוצה בזה ולמה חשבתי את זה בכלל "להעניש" את עצמי..מה אני עושה עכשיו?

תשובה:

תופעה קלאסית של ocd זו מחשב לא רצונית שאין בה שום ממש, ואתה יכול לשכוח ממנה לחלוטין.

ברכה והצלחה, לך אכול ענביך ושתה יינך ושמח בכל מעשה ידיך.