להתכבד בקלון חברו בראיון עבודה

שאלה:

שלום רב, אם שואלים בראיון עבודה "יש לי מועמד נוסף למשרה, למה שאקח דווקא אותך?" האם מענה על השאלה הזו תהיה התכבדות בקלון חברו? (ניתן לקבל פרטים על המועמד הנוסף)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

באופן זה, לא רק ברמה ההלכתית אלא גם ברמה האנושית, יש לענות:

"אני לא מדבר כרגע על אנשים אחרים, אני רק יכול לספר על היכולות שלי", וכאן תספר רק על עצמך בלי התייחסות לאף אחד אחר. זה בודאי נכון הלכתית, אבל גם מוצא חן בעיני המעסיק.

אני באופן אישי לא הייתי לוקח עובד שמסביר למה הוא טוב מחברו ולמה חברו גרוע ממנו, כי אחד הדברים החשובים לי בעבודה זה אנשים טובים שעושים אוירה נעימה ולא דורכים על אחרים כדי להתקדם.

בהצלחה רבה מאוד ושפע ברכה.