כתיבת מכתב תוכחה שלא יועיל כלום

שאלה:

אני רוצה להביע את רגשותיי הכעסניים למשכירה שלנו שעברנו איתה גיהינום בתקופה של ג’ שנים, ואני מעוניין לעשות זאת במכתב גלוי להגיד לה את כל האמת בפנים. מכתב נוקב, שלא בטוח שישנה יותר מדיי ויגרום לה לעשות שינוי, אבל לפחות שהיא תהיה מודעת להתנהגות הרעה שלה.

מותר כתוב כזה מכתב??

תשובה:

לא יהיה זה חכם מצידך לכתוב מכתב כזה… אם אתה מתכוון להמשיך לגור שם, זה יהיה ממש לא חכם, ואם אתה מתכוון לעזוב שם, אז בשביל מה… סתם לא תיקום? סתם לצער אשה בודדה? דיברנו כבר על הנושא הזה, ברור לי שהיא אשה מרת נפש, תעזוב אותה. בחיים צריך לדעת להתגמש. שים לב כמה אנרגיות אתה משקיע בכעס הזה, האם לא עדיף פשוט ליהנות מהחיים, מהשמש החייכנית בחוץ [כרגע מעונן, אבל בדרך כלל..] מהאשה הילדים, החיים, למה אתה מתבוסס כל כך הרבה בהתנהגות הלא טובה של האשה הזו? במה זה יועיל לך? לא חבל על כאב הלב המיותר? יש לשים לב שהתחושה הנינוחה והשמחה היא בדרך כלל בחירה שלנו ולא תלויה בגורמי חוץ, אנחנו בוחרים כיצד להגיב לדברים ובאיזו פרופרציה לקחת אותם.

בהצלחה רבה וחיים טובים ושמחים.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אנחנו כבר בדיוק באמצע החורף,ועדין שמש בשמיים,ברוך השם היו גשמים אבל מצפים לעוד הרבה גשמי ברכה לפני שהחורף חולף כולו.