פירסום שירת נשים באינטרנט

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול האם מותר לי לפרסם סרטונים (ביוטיוב, בוואטס אפ וכדומה) כשרואים אותי שרה בהם, אך בתחילת הסרטון אני כותבת בהדגשה בכתב גדול שהשירה היא שירת נשים, והסרטון מיועד לנשים בלבד.
האם זו בעיה או שזה אפשרי?
ובמידה וזו בעיה, האם מותר לי לפרסם סרטון שלי שרה ללא התמונה שלי, וגם לכתוב בהתחלה שהסרטון לנשים בלבד – אף על פי כן שיכול להיות מצב שגבר יאזין מבחירה שלו, ואולי אף גבר שמכיר אותי ויודע איך אני נראית.
מה הדין לגבי מקרה כזה? העוון הוא על הגבר בלבד נכון?

תשובה:

שלום וברכה

אינני אומר שיש בכך איסור, כי כאמור, את מספקת חומר לנשים ומי שבוחר לראות שירת נשים למרות שהיה מודגש שהיא כזו, זו בחירה שלו, אך אינני רואה בזה טעם, חלק מחובת הצניעות היא כל כבודה בת מלך פנימה, אשה יהודיה צנועה ועדינה ולא משווקת את שירתה ואת תמונותיה בראש כל חוצות באינטרנט ובוואטצאפ.

בהצלחה רבה וחנוכה שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. במחילה, פרסום שירים ביוטיוב כשרואים את הזמרת, בוודאי יכשיל מיליוני גברים, גם במראה וגם בקול.

    האזהרה שזה מיועד לנשים לא מועילה בכהוא זה, כי בפועל היא מגישה את זה לכל הציבור הרחב, ללא שום מחסום.

    יש אתרים המיועדים לנשים (כמו נשי חב"ד) שהכניסה אליהם מוגבלת ע"י רישום, ובמקרה כזה ניתן לומר שאם גבר פרץ ונרשם כאשה וכו', אין האחריות על הזמרת.

    אבל אם הזמרת מפרסמת את שיריה ללא תמונה או וידאו, בזה יש מקום להקל, למרות שיש מיעוט שמכירים אותה באופן אישי.