צפייה בוידיאו של החתונה – צד הנשים

שאלה:

שלום וברכה
ברצוני לדעת האם מותר לי לראות את הוידאו של החתונה שלי בצד של הנשים ואם אסור רציתי לדעת האם זה אסור גם כשאני מתמקד רק באשתי?(והאם אסור אפילו כשלא רוקדות ממש אלא מעט קופצות וכו
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין לראות את הריקודים שאצל הנשים, אני לא יודע לומר הבחנה בין רוקדות לקופצות. בכלל יש למעט בראיית הוידיאו בצד הנשים גם כשאינן רוקדות.

מזל טוב וחיים טובים שמחים ומאושרים.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה
    שמעתי שיש שהתירו (אם אין הרהורים)משום שזה לא ערוה ממש והסתמכו גם על הגרשז"א בהליכות שלמה הלכות תפילה פרק כ סעיף יב שכתב וז"ל שמיעת קול זמר מתוך הקלטה וכן ראית צורת אשה בתמונה אף שאין בזה משום ערוה מכל מקום כיון שקיים אז חשש הרהור לא יאמר אז דברי קדושה ע"כ ומשמע שדווקא דברי קדושה לא יאמר אבל אין כאן דין ערוה
    תודה רבה

  2. שמעתי שיש שהתירו (אם אין הרהורים)משום שזה לא ערוה ממש והסתמכו גם על הגרשז"א בהליכות שלמה הלכות תפילה פרק כ סעיף יב שכתב וז"ל שמיעת קול זמר מתוך הקלטה וכן ראית צורת אשה בתמונה אף שאין בזה משום ערוה מכל מקום כיון שקיים אז חשש הרהור לא יאמר אז דברי קדושה ע"כ ומשמע שדווקא דברי קדושה לא יאמר אבל אין כאן דין ערוה
    תודה רבה

  3. לפני עשרים שנה ויותר טרום עידן הדיגיטל חששו שזה יכניס מחשבים הבית וכו', היום זה כבר לא רלוונטי ובכל חתונות הרבנים יש וידיאו.