להזמין איש מקצוע במועד

שאלה:

שלום הרב יש לי שאלה
יש לנו בבית מספר של כיסאות שמתנדנדים
אנחנו רוצים להביא נגר
עכשיו למרות שאומרים שלא עושים מלאכה לצורך המועד כמעט כולם מתנדנדים בצורה שחלק מהם סכנה לשבת עליהם

ואין כיסאות נורמאליים לשבת בתוך הבית
האם זה נקרא צורך המועד?
6 כיסאות

תשובה:

שלום וברכה

תיקון כיסאות הוא מעשה אומן שאסור גם לצורך המועד. אמנם אם נגדיר זאת כצרכי גופו התירו בצורך המועד, אבל קשה לי להבין את הסיטואציה, על מה בעצם ישבתם לפני החג? הרי לא עמדתם כל היום? כנראה יש כסאות אלא שפחות חגיגיים וכדומה, ואם כך אין סיבה להתיר.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כן הרב יש לנו כיסאות בבית מאוד דפוקים כבר לפני המועד
    3 מתוך 6 מתנדנדים בצורה שלא נוח להשתמש בהם ויש עוד שתי כיסאית בנוסף לשש שאחד עם מושב שיוצא מהמקום והשני מתנדנד כמו כסא של בית ספר שחסר לו רגל וחפשנו מספר נגרים ובדרך כךל תיקון כיסאות
    1 עם מושב שיצא מהמקום וקשה למצוא אדם שמוכן לבוא לתקן בשביל זה שהם בדרך כלל מתעסקים בבניית ארונות וכאלה ולא באים לבית הלקוח
    ואח שלי רוצה לתקן אותם רק שלא יצא למצוא
    עכשיו אח שלי מתלונן לגבי זה שאין על מה לשבת לבנתים
    וסתם למרות שאני יכול להסתדר עם זה זה מכער את הבית שיש 4 כסאות שעומדים בצד שסכנה לשבת עליהם שמא ישברו

    אח שלי גם רוצה לשאול לגבי המקורות

  2. אם זה צורך הגוף, חסר כיסאות לשבת, מותר גם מעשה אומן, אם זה צרכי הבית, יש על מה שלבת, אבל זה לא יפה כל כך, ולא הכי נחמד, מותר רק מעשה הדיוט. ראה חול המועד כהלכתו פרק ז סעי' לו ואילך. במקרה שאת מתארת לדעתי זה לא צרכי הגוף ואסור.