כתיבת מייל בענייני עבודה בחוה"מ

שאלה:

שלום וברכה,
אני עובדת בתכנות, לקחתי חופש בחוה"מ.
ביום חמישי סיכמתי עם הראש צוות (ר"צ) שאשלח לו סיכום לגבי שתי משימות שאני עובדת עליהן – כדי שיוכל להמשיך לעבוד עליהן בחוה"מ כאשר אני אהיה בחופש.
למעשה לא הגעתי לזה בערב החג ורציתי לשאול האם כעת מותר לי לעשות את זה (בחוה"מ)?
אחת המשימות יותר דחופה מהשניה (כמובן מדובר בחברה חילונית שחוה"מ מבחינתה הוא זמן עבודה רגיל וממילא לא עילה לדחות משימות הדחופות מבחינת החברה) ומדובר בכתיבת סיכום של מה שעשיתי עד כה.
במשימה השניה יש פחות דחיפות אלא חלק בו אני צריכה את עזרתו של הר"צ וממילא ביקש שאשלח לו בדיוק על מה הוא צריך להסתכל ולענות ויעשה זאת בחוה"מ.
הייתי שמחה ומעדיפה לכתוב סיכום מפורט במייל אך אם כתיבה קצרה ופשוטה בצ'אט עדיפה – אפשרי גם.
בנוסף, יש פה מימד של חוסר נעימות מהר"צ כיון שהבטחתי לכתוב לו ובטח במשימה הדחופה שהוא רוצה לקדם אותה – שלזה הוא זקוק יותר.

סליחה על הפירוט, רציתי להבהיר את השאלה בדייקנות.
אשמח לתשובה מהירה.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי השאלה הראשונה אני מניח שזה בגדר דבר האבד, כלומר הם מסכימים שתצאי לחופש אבל ממש לא מסכימים שלא תאפשרי להם המשך עבודה, וזה עשוי לגרור אי נעימות גדולה. ולכן זה ודאי אפשרי.

לגבי בקשת העזרה, אם אפשר להשתמט ממנו ולדחות לאחרי החג זה עדיף, אין סיבה לבקש ממנו עזרה אישית בעבודה בחול המועד.

את יכולה לכתוב במייל בצורה מפורטת אם זה יעזור.

להבא כמובן כדאי לעשות הכל כדי שלא לדחות עניני עבודה לחול המועד.

מועדים לשמחה ובהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בדיני פועל העושה מלאכתו בחול המועד יש מקרים שונים ואנחנו לא יודעים בדיוק מה השיקולים של כל אדם אחר, ולא נדרש מאיתנו לברר זאת. ולכן, כיון שמקומות העבודה דורשים לעבוד בחול המועד דיינו אם נצליח לפטור עצמנו מכך.