לשון הרע שפורסם בחדשות

שאלה:

שלום כבוד הרב שאלה
אם פעם ישבנו ברכב ושמענו חדשות והיה אדם שאמר דבר מטופש
או שאמר דבר על עצמו שהצחיק ואנחנו לא יודעים מי זה או שכן יודעים אבל אין עניין בלפגוע בו האם יש בכך לשון הרע?

תשובה:

גם אם הדבר נאמר ברדיו או בציבור עדיין יש לשון הרע בכך שמספרים זאת הלאה או מבליטים את הגנאי שבדברים.

כמובן אם לא יודעים במי מדובר וגם לא ידעו, אין בכך איסור.

מקורות:

ראה כאן מאמר רחב בזה ודעת בעל החפץ חיים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נ"ל שצריך להעיר כאן הערה חשובה ביותר. ע' בספר חפץ חיים עם ביאור נתיבות חיים, שמוכיחים בסוף הספר (בחלק "זרע חיים") מכמה מקומות שאע"פ שהחפץ חיים מחמיר באפי תלתא, מכל מקום אינו דומה דבר הנאמר בפני שלושה לדבר המפורסם ממש בפני כל (כדוגמת דבר שפורסם בחדשות וכל העולם מדבר על זה. אני לא מדבר ספציפית על המקרה הזה כי הפרטים המדוייקים לא ברורים מתוך השאלה).

    בספר הנ"ל מוכיחים כן מכמה מקומות, כלל ד' במ"ח ז, שכ' וז"ל "דשם כוונת רבא שעבר בפרסום שיודעים בלאו הכי הרבה בני אדם".

    ור' שם עוד כמה וכמה דוגמאות שנראה מהן בעליל שכל עוד אין כוונתו להעביר ולפרסם הלאה, אין איסור לה"ר בכה"ג (אע"פ שמכל מקום מידה רעה וכו' יש גם בכה"ג).

    עכ"פ כל כוונתי לומר ששאלות על דברים שהתפרסמו בחדשות וידועים בפי כל, יש לדון אותם בנפרד מאשר ההיתר של אפי תלתא.