בעיית ייחוד בהפלגה בים – בילויים בעבודה בסביבה חילונית

שאלה:

שלום וברכה,
במקום העבודה שלי מעוניינים לצאת לטיול חברה להפלגה בין, גברים ונשים רובם אינם שומרי תורה ומצוות. האם קיימת בעיית ייחוד בזה? או בעיה אחרת?
תודה מראש

תשובה:

בדרך כלל ככל שמדובר בקבוצה גדולה מאוד של אנשים ונשים ובמקום ציבורי ובחדרים עצמם הרי אין תערובת, אין בעיה של ייחוד, אבל חובה גמורה להמנע מלהשתתף בהפלגה כזו ובכלל בבילויים מסוג זה. בלי ספק יהיה שם הרבה מאוד קלות ראש וקירבה בין גברים לנשים, ואשה יהודיה לא נמצאת שם.

עבודה בחברה חילונית היא אתגר לא קל לאשה יהודיה, הקשר והיחסים בין האנשים צריכים להיות מאוד קונקרטיים קשורים לעבודה ולנימוס, אבל לא מתחברים עם גברים זרים ולא מבלים איתם, זה גורם הרהורי עבירה, הרס של משפחות, וכבר אמרו חכמים אל תאמין בעצמך עד יום מותך, אדם לפעמים מוצא את עצמו עושה או מדבר דברים שלא האמין שיגיע אליהם. ומכך יש להתרחק לכתחילה.

ברכה והצלחה.