חולה פרקינסון בתשעה באב

שאלה:

חולה פרקינסון שלוקח כדורים וגם נגד חרדות מה דינו לגבי תשעה באב

תשובה:

את הכדורים כמובן יש לקחת, לגבי הצום זה תלוי בחומרת המחלה: במצב קל אין בעיה לצום, לא אמור להיות קשר. במצב בינוני – כדורים ארבע פעמים ביום אין לצום, בפרט אם יש חלילה נפילת לחץ דם בשינויי תנוחת הגוף. חולה שיש לו שינויים משמעותיים במשך היום במצב המוטורי ומטופל כמה פעמים ביום בדופיקר – לא יצום. לכן, הייתי מציע לשאול רופא מה ההמלצה לגביך.

רפואה שלמה ובשורות טובות.