צום – בספק אבנים בכליות

שאלה:

שלו' רב!

רקע: לפני כשנה וחודשיים פוניתי בשל כאבים בלתי נסבלים, שבצילום בבי"ח התבררו כתוצאת אבן קטנה בכליות (כך לפי הדיאגנוזה וההנחיות שמסר הרופא בע"פ; מסיבה כלשהי בדו"ח הכתוב שינו: "CT אבנים – ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס בכליות. מוקד הסתיידויות זעיר באגן משמאל, לא ברור אם מדובר באבן זעירה בתוך השופכן הדיסטלי השמאלי"), ובהתאם – צמתי עם שתיה בשיעורים.
מאז, חרף שתייה מרובה והשתדלויות נוספות, תוקפים אותי מדי פעם כאבים מעיקים אך סבילים, באותה נקודה וכן בנקודות נוספות שבמסלול ההפרשה, וכמ"כ ניכרת מעת לעת עכירות בשתן, מעין סיד – סביר שקשור, אך אינני יודע. להפניה לצילום שיברר נדרשתי לביקור רופא, וספק אם יצא לפועל טרם הצום.

השאלות:
1. האם עלי לשתות בשיעורים בצום הקרוב.
2. מה הם כמות השתיה והפרשי הזמן של 'שיעורים'.

תודה (בפרט ובכלל!)

תשובה:

שלום וברכה

נראה לי שעליך לשתות במהלך הצום, בתשעה באב לא שותים שיעורים אלא רגיל, רק ביום הכיפורים השתייה היא לשיעורים [אף שיש שהחמירו בזה].

מומלץ מאוד להתאמץ להתייעץ עם רופא לפני תשעה באב לפחות טלפונית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה!
    רופא לא-יהודי אך נראה רציני, אמר בתחילה שאבנים בגודל המתואר סביר שנפלטו מאז (אם כי התופעה עשויה לשוב) ואישר צום, אך אחרי שהראיתי לו גבישי שתן (מכונים 'קריסטלים') בני כחודשיים, שכדוגמתם מופיעים מעת לעת, הורה כן לשתות.
    השאלות:
    1. האם ראוי/מותר לנסות לפחות להחמיר בשיעורים ולא לשתות רגיל.
    2. מה הם, לעניין יו"כ (ואולי ת"ב, כנ"ל), כמות השתיה והפרשי הזמן ב'שיעורים'?

  2. לא נהגו לשתות לשיעורים, אבל ודאי יש בזה מעלה כמובא בביאור הלכה, שיעורים הם 40 מ"ל לשתייה, עדיף קצת פחות כי זה משתנה בין בני אדם.
    לעצם הענין אני לא מביע דעה כי מצבך הרפואי לא ברור לי.