תורם כליה בתשעה באב

שאלה:

תורם כליה שתרם בשנה האחרונה, על פי הוראת הרופאים מחוייב להקפיד על שתייה מרובה ויכול להגיע לכלל סכנה באם לא ישתה. בצום תשעה באב האם חייב לשתות שיעורים או כמה שירצה? והאם צריך גם לצום או שיכול לאכול?
יש ביאור הלכה בסימן תקנד' סעיף ו' על דברי המחבר "במקום חולי לא גזרו רבנן" שמדבריו משמע שצריך לשתות שיעורים האם זה לדינא ?
תודה רבה.

תשובה:

לא נהגו לשתות שיעורים ואפשר לשתות ככל הנדרש, אין לאכול כיון שאין כאן חולי אלא רק חש שהתייבשות תזיק חלילה לכלייה.

תזכה למצוות רבות וירבו כמותך בישראל.