נציג אגד פטור אותי מתשלום על הנסיעה

שאלה:

ערב טוב הרב,

נסעתי באוטובוס מכרמיאל לירושלים.
האוטובוס מעלה ומוריד גם בתוך כרמיאל, אז היו 2 קודים לתשלום – עירוני 5.5 ₪, ובין עירוני 27 ₪.

לא ידעתי מזה, והעברתי את הרב קו רגיל במכשיר. זה היה על 5.5 ₪ וזה מה שזה הוריד.
הנהג לא ידע לשנות לי את זה ואמר לי לפנות לקופות אגד בירושלים.

פניתי לקופות והנציג פטר אותי מתשלום.

שאלתי במשרד התחבורה, האם הנציג יכול לפטור אותי מתשלום, והם הפנו אותי חזרה לבדיקה מול חברת אגד, שזה אחריותם.

האם אני צריכה שוב לפנות לאגד, למישהו בכיר יותר למשל, או שהנציג אכן רשאי לפטור אותי מהתשלום?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הנציג פטר אותך מתשלום, את לא חייבת לשלם. הנציג הוא הגובה את התשלום, ויש לו סמכות לגבות או לא לגבות.

בהצלחה.