קניית רכב יד 2 ב3 השבועות

שאלה:

שלום
הרכב שלי שבק חיים ואני מחפש רכב חלופי יד 2 כבר כמה שבועות.
אני מצאתי משהו שיכול להתאים, האם יהיה מותר לי לקנות עכשיו שמא יקדמני אחר ?

תשובה:

אין כל איסור עד ראש חודש אב. יש נמנעים מכל קנייה משמעותית ומשמחת בימים אלו, בפרט כאשר מדובר בדברים שמברכים עליהם שהחיינו, אבל כאשר מדובר בהזדמנות טובה, ולא קל למצוא רכב / קונה בדיוק במחיר ובאופן שטוב ונוח לך – יש להקל.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לכאורה לגבי רכב חילופי במקום אחד ששבק חיים יש עוד מקום להקל מפני שזה לא מותרות אלא כעין ”חיי נפש” וכאן גם יש לצרף את העובדה שזה לא רכב חדש וגם שזה ”מציאה” ”דבר האבד” כך שיתכן מאוד שניתן לצרף גם את זה ולהתיר בשופי.