שמיעת מוסיקה – דכאון בבין המצרים

שאלה:

שלום , האם אדם ששלום הבית שלו אינו יציב ולעיתים נפגע , עם אשתו/ילדיו/אחיו הוריו וכו, כאשר הוא יוצא מאיזון ומרגיש דכדוך האם אז מותר לו לשמוע מוסיקה ומיד להפסיק כשהוא חוזר לעצמו?

תשובה:

שלום וברכה

אדם שסובל מדכאון המוזיקה נזקקת לו לבריאות נפשו, והוא רשאי לשמוע גם בימי בין המצרים. אם יוכל להסתפק במוזיקה ווקאלית עוד יותר טוב, אבל אם לא, שישמע כהרגלו. כך הורה הגרש"ז אויערבך. אינני יודע מה המצב שאתה מתאר, ואם זה עונה על כך, אבל קיים היתר כזה. ואחרי ראש חודש אב כדאי להחמיר יותר.

רפואה שלמה ושיהיו לכם תמיד חיים שמחים ומאושרים [תשקיעו בזה, לא רק להתפלל על זה!!].