אישה ערירית נפטרה – שבעה ועילוי נשמה

שאלה:

יש אישה ערירית שנפטרה היום ואחיינית שלה לא יודעת מה עושים במקרה כזה.
(שבעה, תפילות..)
אשמח לדעת מה עושים במקרה כזה

תשובה:

שלום וברכה

לנפטר יש קשר לביתו בימי השבעה, ולכן חשוב להקפיד שיהיה נר דולק שם כל ימי השבעה אף שאין מי שמתאבל אם הבנתי נכון את השאלה. כך מבואר בגשר החיים פרק כ'.

מצוה לקיים מנינים לתפילה בימי השבעה בבית הנפטר גם אם אין אבלים. ראה רמ"א שפד, ג, ושעו, ג וראה בענין מעשה בשכונתו של רב יהודה בגמרא שבת קנב א, ומבואר שם שזה גורם מנוחת הנפש לנפטר.

מנהגי אבלות כמובן רק האבלים נוהגים ואם אין אז לא.

חשוב מאוד שיהיה מי שיאמר קדיש בכל שלושת תפילות היום במשך כל שנת האבל. אם זה קרוב משפחה או לשכור מישהו שיעשה זאת.

כדאי מאוד לחלק משניות בין קרובים וידידים, שיהיה מי שיעשה זאת לעילוי נשמתה.

בשורות טובות.