קניית בגד /בית קפה בחודש תמוז

שאלה:

בס"ד
חודש טוב ומבורך
1.קניית בגדים חדשים למטרת מתנת יום הולדת , מותר לקנות בחודש תמוז עד יז בתמוז?
והאם מותר לתת את הבגדים לחברה שיש לה יום הולדת בין יז תמוז לראש חודש אב ? (לפני ר"ח אב).
2. מותר לכתחילה ללכת לבית קפה או גדלידריה בחודש תמוז עד יז בתמוז או עד ר"ח אב לאשכנזים?
3. לאשכנזים, אכילת עוף מותרת גם בימי חול (ולא רק בשבת) בחודש תמוז עד ר"ח אב?
4. לאשכנזים, כיבוס ,גיהוץ ורחצת הגוף מותרת כל זמן עד ר"ח אב?
5. הסרת שיער הגוף לאישה, כולל מריטת גבות, גזירת ציפורניים מותרת כל הזמן עד ר"ח אב?

תודה מראש, שיבנה בית המקדש במהרה בימינו!

תשובה:

אין כל מנהגי אבלות לפני י"ז בתמוז.

אכילת בשר כיבוס ותספורת מותרת גם לאשכנזים עד ראש חודש אב.

מותר לקנות גלידה בבין המצרים.