לשון הרע

שאלה:

אני התחתנתי, ומיד לאחר החתונה התברר שאשתי כבר התחרטה מזמן על זה שהתארסנו, התוצאה היתה בהתאם שתוך זמן קצר היא רצתה להתגרש. אז כך עשינו, אין לה שום טענות עלי שעשיתי משהו לא בסדר, ולטענתה היא הרגישה מיד לאחר האירוסין ואולי גם קודם לכן שאנחנו לא מתאימים רק היא סחבה את זה בהמלצת יועצים לאחר החתונה בתקוה שהיא תתרגל וכשראתה שזה לא כך היא רוצה להתגרש. השאלה היא שעכשיו אני בשידוכים ואנשים רוצים לדעת בדיוק על מה ולמה התגרשנו ואם אני רק יאמר שזה לא התאים לא יבינו כי זה לא סיבה להתגרש. ומה שהכי נכון לומר שפשוט היא התחרטה כי היא חשבה בהתחלה שהיא רוצה ואח"כ החליטה שבסוף היא לא רוצה. השאלה אם זה לשון הרע כי הרי מי ירצה להתחתן עם מי שמתחרט יום לאחר האירוסין, ומאידך אם לא אגיד את האמת ובדיוק מה שהיה אנשים לא יכנסו לסיכון לקחת אותי. תודה רבה

תשובה:

אני לא חושב שיש בזה לשון הרע. אדרבה, כאשר אתה אומר שלא התאים הם עשויים לחשוב יותר גרוע ביחס אליה.

בשורות טובות, יתן ה' שתזכה להקים את ביתך במהרה בשמחה ולחיות חיים מאושרים!

אני מתפעל מנפשך הגדולה שמה שחשוב לך שלא לגרוע לה רע.

שבת שלום.