קדיש לפני הקבורה

שאלה:

שלום
דודה של אימא שלי שגרה בצרפת נפטרה לפני יותר משבועיים [23 למאי למנינם] ועד עכשיו לא קברו אותה, והסיבה לכך לטענתם היא משום שאין מי שיזהה את הגופה [היא חיה שם לבד לחלוטין בלי אחים, בעלה נפטר ומעולם לא היו ילדים] מה שמצריך את אימי ואחיותיה לטוס לצרפת על מנת לזהות הגופה. הבעיה היא שעד שכל התהליך הזה יסתיים , בינתיים הגופה עדיין ממתינה בקירור וזה צער גדול למת, מה ניתן לעשות? הרי קדיש לכאורה לא שייך כיון שעוד לא הגיע החיוב

תודה

תשובה:

בגשר החיים (פ"ל סי' ט ס"ב) הובא, שאף שנחלקו הט"ז והש"ך (יו"ד שעו ס"ד) האם יש אמירת קדיש לפני הקבורה, המנהג בזה הוא כדעת הט"ז לומר קדיש על הנפטר גם לפני שנקבר, שאלה זו מצויה מאוד בשבת, כשהקבורה תהיה לאחר השבת וכיוצא בזה. כמו כן בשעת הלוויה לכל הדעות לפני שמוציאים מיטתו לקבורה אומרים קדיש.

בשורות טובות, ותעודד אותן להזדרז…