אבלות על אמא גויה

שאלה:

אמא נפטרה והיא לא יהודיה , אני התגיירתי, מה מנהגי אבלות כלפיה , מבחינת שבעה ו30 לפטירה,שמחה של לימוד תורה , קדיש ,……

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני מבקש להשתתף בצערכם ובאבלכם, תראו רק שמחות ונחת.

גר שנתגייר כקטן שנולד דמי ואין דיני אבלות כלל על ההורה הגוי, אין איסור לומר קדיש אבל אין בכך צורך, זה לא קשור לשורש נשמתה.

מעשיה הטובים ילוו אותה למקום מנוחתה, ומעשייך הטובים כאן בעולם ימליצו טוב בעדה על כך שהניחה אחריה בן יהודי כשר עבד נאמן לאבינו שבשמים.

שבת שלום.