א-ל מלא רחמים בשבת ערב ראש חודש

שאלה:

שלום
בשבת מברכים ערב ראש חודש סיוון, אפשר לומר בקריאת התורה א-ל מלא רחמים? מתי עדיף, בשחרית או במנחה (או בשניהם)?
תודה

תשובה:

בשחרית ודאי אין לומר, ראה משנה ברורה בסי' רפד ס"ק יז שהביא בזה מחלוקת ולמעשה המנהג כמו הפרי מגדים שלא לומר. בירושלים היו נוהגים בשבת מברכין לומר במנחה, אבל לא הצלחתי כרגע למצוא את המקור הברור לכך, ובערב ראש חודש הדין נותן שלא לומר גם במנחה כיון שאם היה בחול לא היו אומרים תחנון, וזה חמור מכל שבת מברכין.

יום מבורך.

הצטרף לדיון

תגובה 1