הזכות להתגבר

שאלה:

שלום!

היינו קבוצה של 4 עסקנים מעורבים במוסד.

הם עשו לי עוולה גדולה (בניהול הכספים ובצעקות) ואני מאוד כאוב.

האם מותר לי לספר כל הדברים לעסקן אחר של המקום (שלא קשור לעבודה שאנחנו עשינו).

אני כבר התפטרתי ואני רוצה לספר לו רק כדי להקל מליבי בבחינת דאגה בלב איש ישיחנה וגם אולי הוא יבהיר לי שאני טועה בכמה נקודות.

האם יש בזה איסור של לשון הרע?

תודה רבה!

תשובה:

תתגבר ואני מבטיח לך שיתקיים בך כל המעביר על מידותיו מעבירים לו כל פשעיו. אין ספק שמי שמוותר אינו מפסיד, כלשונו הידוע של הגראי"ל שטיינמן. ואני מבקש ממך, שאם תצליח להתגבר ולא לדבר, אלא להאמין שהכל מה' יתברך, ובלאו הכי כבר אתה לא שם וכו', ותתגבר על זה, אנא, באותו רגע תתפלל עלי ועל כל ישראל, כי אלו רגעים גדולים וחשובים מאוד שבהם תפילתך בלי ספק מקובלת ומרוצה מאוד בשמים. ואדרבה, תעשה לך תרגיל לבד על דף, מה יכול להיות שטעית, או מה ניתן ללמד זכות.

בשורות טובות ורק שמחות ושפע.