סעודת מרעים בשבת במלון

שאלה:

שלום.

האם בשנת אבל לאשכנזים מותר ללכת למלון עם חברים?
יש חילוק האם זה שבת או אמצע שבוע והאם זה כמה זוגות חברים או רק זוג אחד?

יישר כח ושבוע טוב.

תשובה:

שלום וברכה

ביום חול ודאי אסור ככל סעודת מרעים שאסורה בשנת אבל. לגבי שבת נחלקו בזה הדעות, ראה בס' פני ברוך סי' כ סעי' טו, שלדעת הגר"ז מרגליות בחידושיו לאבלות אות כג בשם השאילת יעב"ץ [ח"ב סי' קעט-קפה] יש להתיר באופן זה, כיון שאינה סעודה של שמחה, ואילו בפתחי תשובה בסי' שצא ס"ק ב כתב שאין דברי היעב"ץ מוכרחים, ולהלן שם ס"ק ד כתב שאין להתיר אלא באופן של חשש אבילות בפרהסיה כמו אדם שאמור לבוא לשמחת שלום זכר ואינו בא מחמת אבלותו. לכן למעשה נראה שיש לנהוג כמנהג העולם ולהחמיר בזה. אמנם כאשר אתה הולך רק עם המשפחה שלך, אין לך קשר עם שאר האורחים במלון ומותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ובמידה ולא מדובר על חברים אלא על קרובי משפחה ( גיסים למשל שהם לא בשנת אבל) האם זה שונה?
    האם יהיה מותר להתארח לאבל יחד עם המשפחה במלון/ צימר בשבת?