אורך חצאית ללא גרביונים

שאלה:

שלום רב
1.ע"פ ההלכה (ולא החמרה) עד איזה אורך אני צריכה ללבוש חצאית מבלי שאצטרך לגרוב גרביונים.
אם החצאית ארוכה אך עדין יש חלק קטן של הרגל (השוק) בחיבור לכף הרגל שנראה. האם עליי לכסות בגרביונים?
2. אני יכולה לגרוב גרביונים בכל עובי/ דינר שאבחר או מומלץ עובי מסויים?
תודה רבה

תשובה:

הגר"ע יוסף סבר שבמקומות וקהילות שנוהגים שלא ללכת בגרביים, ניתן להקל כאשר החצאית מכסה לגמרי עד סוף הרגל ורק כף הרגל ללא כיסוי. אבל בעיני זה בלאו הכי לא מעשי, כי כאשר יושבים החצאית עולה וכו', כמו כן מנהג נשיםן כשרות שלא הולכות ברחוב ללא גרביים, לכן יש ללכת בגרביים 40 דנייר. זה לא חייב להיות גרביון, זה יכול להיות גרב ובלבד שהכל יהיה מכוסה כל הזמן.

חג שמח.