סדר אזכרה – מעכב?

שאלה:

ב"ה

לכבוד הרב שלום רב.
בסדר אזכרה שעורכים בבית העלמין נהגו לומר מספר פרקי תהילים בתוכם קי"ט עם אותיות השם, נשמה וכו'. רציתי לשאול במידה ויש זמן למשפחה לסיים את כל ספר התהילים על הקבר האם יש עדיפות לכך על פני קריאת מזמורים ספציפית? שבכלל מאתיים מנה או שעדיף דווקא את הסדר שסודר (קיט-אותיות השם, נשמה וכו')?

תשובה:

מסתבר שזה עדיף, רק שים לב שלכולם אכן נוח הדבר… לפעמים אחד אין לו ממש חשק לזה ולא נעים לו… ואז נכון יותר לעשות את הסדר הרגיל ומי שרוצה להשאר לומר את כל הספר – יבורך. כמו כן בכל מקרה תאמרו בסוף את אותיות השם ממזמו קיט ואותיות נשמה.

תזכו למצוות.