כפרת עוונות

שאלה:

בס"ד

יש לי שאלה לגביי כפרת עוונות.
הרי אנחנו יודעים שכל צער שיש בעולם הוא נועד לכפר על עוונות.
מה הדין לגביי דבר שמצער אותי , אבל הדבר עצמו הוא עבירה בפני עצמה.
לדוגמא: שירים של חילונים שאני שומע ברחוב או ברכב של מישהו אחר בעל כרחי. השירים האלה ממש מצערים אותי, האם הייתי אומר שזה גם סוג של כפרת עוונות בגלל שאני מצטער מהם, למרות שהשירים עצמם אסורים?

תודה רבה.

תשובה:

כל מה שמצער אותך הוא כפרת עוונות. אבל אני לא בטוח שיש לך עוונות, הרי חזרת בתשובה ואתה משתדל לעשות טוב.

תהיה שמח בכל עשייה טובה שלך, ותמשיך לעשות רק טוב בנעימות ומתוך אהבה וקירבת אלוקים.

שבוע מבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בלי קשר לגוף השאלה, אציין כי שירים חילוניים הם צער מאוד גדול ויש בהם דבר הרסני ומאוס יותר ממה שרבים חושבים.
    גם אם אין מילים מטונפות כלל, זה מזיק מאוד.
    אני עצמי בעל תשובה ואני יכול להעיד על עצמי שעד היום מתנגנים בראשי בניגוד לרצוני שירים או מנגינות מ"פעם" וזה דבר נורא

  2. מסכים לגמרי, כוונתי רק לחדד, שטבע הבריות, בעיקר בעלי תשובה אבל לאו דוקא, להתמקד בחסרונות או במה שעוד לא השיגו, ולא שמים לב לשמוח בדברים הנפלאים שהשיגו. האם ניתן בכלל לתאר גודל מעלת אדם שעזב הרגלים ישנים, חברים, ולפעמים גם משפחה, ויצא לדרך חדשה מלאה בכללים חדשים, חברה חדשה וכו' וכו'. הרי פשוט שגודל שכרו עין לא ראתה אלוקים זולתך. אני מתרגש מזה כל פעם כשאני רק חושב על כך מעט. והיצר הרע אומר לנו תחשוב על מה שחסר, על מה שעוד לא השגת… אין ספק שאדם צריך לשאוף קדימה תמיד, אבל לזכור כל יום לשמוח מה שכבר השיג. הכרתי אשה בת גדולים, שכל יום כשהיתה קמה בבוקר, היתה רוקדת כפשוטו מרוב שמחה והודיה על כך שהיא יהודיה שקמה לעוד יום של מצוות ומעשים טובים. פשוט רוקדת וכל יום, לא ביטוי ולא הגזמה… וכך היה ראוי לכולנו… עוד יום של תפילין של לימוד, של מצוות, ברכות, תפילות, קירבת ה'… לזכור את זה כל הזמן!