מה זה דבקות בה'

שאלה:

שלום, כתוב לְאַֽהֲבָה אֶת יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ לִשְׁמֹעַ בְּקֹלוֹ וּלְדָבְקָה בוֹ. מה בפשטות צריך לעשות כדי לקיים ולדבקה בו ביום יום? זה כל שניה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש בענין זה שתי בחינות: יש את דברי חז"ל הידועים על פסוק זה "הדבק במידותיו, מה הוא חנון ורחום אף אתה חנון ורחום", כלומר לסגל מידות טובות של חסד ונתינה. ויש את הנושא של לימוד תורה שהוא עיקר הדבקות בה' כמבואר בנפש החיים בשער ד' כל ההגדרה בענין בענין זה. וראה עוד בבעל התניא פרק ד.

כמובן מעבר לכך, עצם החיים עם אמונה בה' היא דבקות גדולה מאוד, בכל דרכיך דעהו והוא יישר אורחותיך.

שנזכה להתקדם בכל זה, אפילו מעט…