לשון הרע

שאלה:

האם אני יכול לומר לראובן ששמעון לא מחלל שבת? כי מצד אחד זה שבח שהוא לא מחלל שבת, כמו כן בעיר דתית-חרדית יהיה מוזר אם מישהו יגיד למישהו ששכננו לא מחלל שבת, אבל מצד שני זה קצת לשון הרע כי זה מרמז ששמעון חילל שבת בעבר. אשמח אם כבוד הרב ישלח מקור לתשובה שאוכל לעיין בה.

תודה רבה, יום טוב

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שהשומע יודע שבעבר ואולי הוא סבור שגם בהווה שמעון אינו דתי, ולכן ביחס אליו זהו שבח שהוא שומר שבת ואין חשש לשון הרע.