חילול ה'?

שאלה:

שלום, יש לי שאלה שלא חשבתי שאי פעם אשאל אותה.
אני גר בעיר חרדית, וכל יום בדרכי לתפילת מנחה, אני נתקל במחזה שפשוט מדהים אותי כל פעם מחדש.
בדיוק בשעה שאני הולך לבית כנסת, במדרכה ממול ישנו אדם בעל חזות חרדית, שהולך שם, ואיך שהוא מגיע לאיזור מסוים הוא מתחיל לשאוג: "מכשפה לא תחיה", ארור מכה רעהו בסתר", "וכל הרשעים ישמיד"…

הגישה שלי ביחס לאנשים הזוים תמיד הייתה אדישות, וחוסר התייחסות.
אבל לאחרונה אני מרגיש שחוש הצדק מתחיל לפעום בקרבי (אולי בעקבות פרשת השבוע – משה רבנו והרועים ועוד),
והבנתי שפשוט נעשה פה עוול לתושבי השכונה,
האדם הזה מחלל שם שמיים, זה מציג את החרדים כלא נורמליים,
הדבר הזה מפחיד ילדות קטנות, ועוברי אורח תמימים (בעיקר אנשים לא חרדים).
מרגיש לי שאני מחויב לדווח למשטרה על הדבר הזה,
האם הדבר מותר משום רווחת הציבור?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאכן מדובר באדם שאינו נורמטיבי, תנסה לגשת אליו ולומר לו שאתה פונה למשטרה אם לא יפסיק, אולי זה יעזור… יש למצוא למי יש השפעה עליו, אולי רב מקומי וכדומה זה יעזור יותר ממשטרה.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. הוא אדם גדול וחסון,
    אני לא מרגיש בנוח לאיים עליו.
    אין לי שום קצה חוט איך להגיע לרב שלו או למישהו שיש השפעה עליו.
    מה הרב ממליץ לעשות?

  2. עם כל הכבוד, משטרת ישראל לא תעמיד מארב לאיש אומלל שבסך הכל קצת צועק משהו ברחוב… אני מניח גם שהתושבים לא ממש אומללים… הוא אומלל ומה לעשות, כשגרים עם אנשים ולא באי בודד חלק מהחיים זה להתקל עם אנשים מסכנים…

  3. אם אתה חושב שהוא מפחיד ילדים ונשים וכדומה מותר, אם אתה חושב שזה חילול ה' – אסור. לא שמענו שמותר להפחיד ולהציק לאנשים מסכנים נכי נפש בשביל שלא יעשו "חילול ה'".