תפוח אדמה בתוך מרק בשרי

שאלה:

בס"ד
שלום לרב.
אם אני אוכל תפוח אדמה שבושל בתוך סיר מרק בשרי.. האם יש צורך להמתין 6 שעות? או שלא צריך 6 שעות את התפוח האדמה אני שוטף במים… ואין עליו שום בשר…
מה ההלכה אומרת?
תודה

תשובה:

נהגו גם בדבר שהתבשל עם בשר להמתין שש שעות.

מקורות:

רמ"א סימן פט סעיף ג בשם הבית יוסף:

ונהגו עכשיו להחמיר שלא לאכול גבינה אחר תבשיל בשר, כמו אחר בשר עצמו, ואין לשנות ולפרוץ גדר (ארוך וב"י). מיהו אם אין בשר בתבשיל, רק שנתבשל בקדירה של בשר, מותר לאכול אחריו גבינה (שם), ואין בו מנהג להחמיר.