הפרדת כפפות בשבת והשריית עדשות במגע בחומר חיטוי

שאלה:

לכבוד הרב,
עבור חולה בשבת, יש צורך בשימוש כפפות חד פעמיות, הרבה פעמים הכפופות כמו דבוקות מתהליך היצור ויש צורך לשחרר אותם (לא לתלוש כמו שקיות שמחוברות, אלה החומר שממנו עשויות גורם להן להידבק אחת לשנייה אחרי הייצור) אם לא הכנתי הפרדת כפפות בשבת, נחשב לעוון (מראש בכל מקרה חייב להכין)?
2. בשבת אם משתמשים בעדשות מגע חד פעמיות, ויש קופסת אחסון ששמים חומר השרייה לעדשות כדי להשתמש בהן שוב במהלך היום (או פשוט לזרוק ולפתוח חדשות) האם מותר לשים את העדשות בחומר השרייה כזה בשבת כדי שיהיה אפשר להשתמש בהן שוב בשבת?

תודה

תשובה:

1. זה לא דיבוק אמיתי רק מהחום, ומותר להפריד בשבת.

2. אין להשתמש ברניו בשבת כיון שיש בו חומר שנספג ומעבד את העדשה, לשבת משתמשים במי מלח ייעודיים ניתן למצוא בכל בתי המרקחת בריכוזים הדתיים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב,
    לגבי שאלה 2.
    אם זה ככה, לפעמים צריך להשתמש בחומר לא בשביל השרייה, אלה רק לשטיפה לפני ששמים את העדשה בעין.
    האם יש איסור להשתמש בחומר ההשרייה רק כדי להרטיב את העדשה ולשים ישירות בעין (הכוונה בחומר שמסיר חלבונים ולא במי מלח)?

    תודה