בילויים בשנת אבל

שאלה:

שלום, יש לי חבר חילוני שלצערי איבד הורה השבוע.
אני רוצה להתנהג איתו כאלו היה דתי ולעשות איתו את הבילויים שמותר לעשות ב30 ימי האבל הראשונים ו11 החודשים שאחרי מכן.
א.יש פסטיבל עם הרצאות בחול המועד בסוכות, האם מותר להתשתתף בפסטיבל כזה?
ב.מה מותר לו ומה אסור לו לעשות אחרי שעברו ה30 יום? מבחינת פעילויות מהנות?

תשובה:

שלום וברכה

יש להמנע ממוזיקה וממסיבות עם חברים, מעבר לכך הוא יכול לנסוע לטייל קצת וכדומה.

תזכה למצוות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לרב המשיב!
    אשמח לתשובת כבודו לגבי:
    האם מותר לחבר להשתתף איתי יחדיו בפסטיבל/יריד מדע בדיוני בו יש הרצאות , ומכירה של כל מני מוצרים ואין מוסיקה בד"כ. בחול המועד סוכות .
    נכון שהאווירה ביריד שמחה וחגיגית, ופחות מתאימה לשנת אבל אבל בגלל שמחת המועד אני שואל.
    תודה!
    השואל.