עדיפויות לימוד לבעל תשובה

שאלה:

שלום הרב,

אשמח לכמה בענייני סדרי לימוד.

אנחנו קרובים לתשעה באב, ואני שם לב שהלכות תשעה באב לא חזקות אצלי (הלילה השלמתי פערי לימוד ב"ה).

מרגיש לי שאני משקיע את מרחב הלימוד שלי יותר ללימוד חסידות והגות מאשר את לימודי הבסיס שהוא ההלכה.

למרות שלפני כל עת מועד אני משתדל ללמוד את ההלכות עבורו, שמתי לב שמשנה שעברה שכחתי לא מעט מהלכות תשעה באב. שזה לדעתי דוגמה מייצגת.

אולי עדיף שלעת עתה אקדיש את הלימוד שלי רק לגריסת הלכה ופרשת השבוע ואוריד את הקצב בדברים אחרים?

תודה הרב,
אציין שאני בתהליך חזרה בתשובה מפסח/שבועות דאשתקד.

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

אין ספק שחובה ללמוד כל יום הלכה בצורה מסודרת, אחרת באמת לא יודעים מה לעשות וזה הבסיס. יחד עם זה חשוב גםללמוד דברים שהלב מושך אליהם, בסופו של דבר האדם חייב למצוא טעם בלימודו, לכן תחלק את הזמן שלך בצורה יעילה, גם ללימוד הלכה וגם ללימוד שאר דברים שחשובים לך.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב, אשמח לעצה לגבי דרכי לימוד הלכה.
    אני לומד בסדרת הספרים "פניני הלכה" של הרב אליעזר מלמד וב"שער הלכה – קיצור הלכות מעשיות" של הרב גרינוולד.
    אני לומד הלכה כרגע לפי המועדים לפי התרחשויות החיים.
    האם עדיף ללמוד ספר ספר?

  2. מעבר למועדים יש גם בלכות שבת וברכות ועוד דברי תמידיים ושכיחים. אני ממליץ על ספר הכשרות של הרב פוקס לצורך הכרת מכלול ההלכות בבית, בשר בחלב טבילת כלים, כשרות בשר ומאכלים שונים, הכנת הבית לשבת ועוד..