קניית מוצרים לתינוק שבדרך בימי תשעת הימים – דבר האבד

שאלה:

קניית מוצרים באילת לתינוק שבדרך בימי תשעה באב
שלום הרב,
אני ואישתי בהריון מתקדם ברוך השם.
תכננו לנסוע לאילת השבוע על מנת לחסוך כסף ולקנות מוצרים לתינוקת שבדרך בעזרת השם.
אישתי מתקרבת וכלל שהזמן עובר יהיה לה קשה מאוד לעשות את הנסיעה לאילת (4 שעות).
כמובן שהמוצרים לא נפתחים עכשיו.
מה ממליץ לעשות?
תודה ושבוע מבורך

תשובה:

שלום וברכה

ככל שיש רווח כספי ממשעותי מותר לקנות כמבואר במשנה ברורה בסי' תקנא בסעי' ב' לגבי יריד, קשה לי להאמין שאכן יש כאן רווח משמעותי ששווה את כל הטירחה הזו, כיון שאמנם חוסכים מע"מ, אבל מאידך יש גם במרכז חנויות זולות יותר ופחות… זה גם שינוי של עשרות אחוזים לפעמים. לשיקולכם, אם יש כאן חסכון משמעותי שאחר כך לא תוכלו לעשותו מחמת החשש שהיא כבר יולדת, אפשר לקנות.