להוסיף נרות שבת לעילוי נשמה

שאלה:

שלום
אנו נוהגים להדליק 5 נרות לשבת. האם מותר לאישה להוסיף במשך השנה, עוד 2 נרות (ולהדליק סה"כ 7 נרות לשבת), לעילוי נשמת אישה שהקפידה מאוד בכך, ועכשיו שנפטרה אינה יכולה להמשיך ולהקפיד על הדלקת נרות?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אפשר, אף כי לדעתי אם במקום זה הייתם מקפידים לומר לעילוי נשמתה כמה פרקי תהילים זה היה מועיל לה וחשוב הרבה יותר. בכל מקרה כל מה שמחליטים לעשות, שיהיה בלי נדר.

בשורות טובות.