שאיבת חלב אם בשבת

שאלה:

בס"ד
מדובר באישה חודשיים וחצי אחרי לידה, התינוק לא יונק במהלך היום מהאם אלא דרך בקבוק (הוא אוכל מטרנה באופן תקין) כל יום היא שואבת בערך 6 פעמים ביום מה היא יכולה לעשות בשבת? אם לא תשאב כלל יהיה לה כאבים וכו' , האם מותר לה לשאוב? האם במשאבה ידנית או חשמלית אם שעון שבת? כמובן באופן שהיא שמה סבון בבקבוק לפני, ובמידה ואפשר האם היא יכולה גם לשאוב בתדירות כמו אמצע השבוע כדי שלא יתמעט לה החלב או שמותר לה רק בשביל למנוע את הצער?
תודה רבה ושבת שלום.

תשובה:

שלום וברכה

מותר למנוע צער, זה יספיק גם בשביל שלא יתמעט החלב, זה גם יהיה כמה פעמים, הטוב יותר הוא לשים משאבה חשמלית על שעון שבת לזמנים משוערים, וכך להשתמש בשבת, באופן זה שאין הפעלה חשמלית בשבת והשאיבה עצמה נעשית מאליה, זה יותר קל משאיבה ידנית. כשאין משאבה חשמלית אפשר בידנית גם זה לתוך סבון או ישירות לכיור בלי כלי.