חלום על הגיהנום

שאלה:

שלום רב,
מחילה על השאלה המוזרה פשוט אין לי עם מי להתייעץ. בשבת לפנות בוקר חלמתי חלום מטריד.
בחלומי מעבירים אותי בגהנום, לא אספר כאן את כל הפרטים כי זה ארוך ולא הכל ניתן להסביר במילים. בחלום עצמו עברתי במסע שלם שם אבל לא פחדתי, ראיתי להבות של אש, לא גדולות, ראיתי כל מיני יצורים (נשמות?) שהבנתי שהם מקבלים מידה כנגד מידה. אישה אחת עברה לידי וכולה מלאה יונים שמצערות אותה והבנתי שהיא ציערה יונים בחייה וכן על זה הדרך. פתאום ראיתי באר עמוקה ורחבה, ללא מים בתחתית והבנתי שמי שמגיע לתחתית, מצבו ממש קשה ואז נפתח פתח בקיר הבאר וזרקו לתחתית הבאר נשמה שכיום חיה כאן בעולם ומפורסמת, לא מעוניין לנקוב בשמה. קראו לזה שם באר הנשמות. לאחר מסע שנראה שנמשך כמה שעות, הגעתי לאולם גדול ועשו לי משפט , צפו במשפט מאות אלפים, כאילו כל העולם הבא צופה. ראיתי במהירות את חיי מהרגע שאני ילד קטן אבל אני לא זוכר הרבה אלא רק שכל דבר ישר דנו אותי לכף זכות.
מחילה, מה אני אמור לעשות? מה הלקח מהחלום הזה???
תזכו למצוות

תשובה:

שלום ידידי, אף שחלומות שוא ידברון ולא צריך להכנס לחרדות… עצם התוכן, בלי קשר לחלום, הוא נכון… לאחר מאה ועשרים יהיה לכל אחד מאיתנו דין בשמים, וכדאי היום כשאנחנו כאן, להשתדל לתקן כל מה שאפשר כדי לבוא נקיים לעולם הבא. בכל עת יהיו בגדיך לבנים, כל הזמן צריך להתכונן לה', התקן עצמך בפרוזדור כדי שתכנס לטרקלין.

לכן, תשמח על התזכורת ומי יתן שנזכור כולנו את האמת הזו…