קיצוץ שיער השפם אחרי ל"ג בעומר

שאלה:

שלום וברכה,

האם מותר לקצץ שיער השפם בחלק של השפה העליונה במידה ומפריע באכילה או מבחינה אסתטית בימי העומר למי שאינו מורגל ומתגלח בימים הרגילים? ונוהג כמנהג האריז"ל להסתפר ולהתגלח רק בערב שבועות?

תודה רבה ול"ג שמח!

תשובה:

יש להקל. אמנם הנהגת האר"י אינה קשורה לעניני האבלות, אלא זה בגלל שימים אלו הם ימי דין והשיער הוא דין וכו', וממילא לסברא זו אולי לא קיימים ההיתרים האמורים בעניני אבלות, אבל בלאו הכי כידוע רק ישער הראש יש בו דינים ולא שיער הזקן, ובודאי לא שיער השפם שאין בו שום ענין על פי סוד. האור לציון בכלל מצדד שאולי לפי האר"י מותר גם לגלח את הזקן אחרי ל"ד בעומר כיון שזקן הוא רחמים ולא דין, והאר"י לא דיבר על כך משום שבלאו הכי לא עלה בדעתו שאיש יהודי יגע בשיער הזקן. אז אמנם נראה שלמעשה החמירו לנהוג בו כשיער הראש אבל כשמפריע האכילה ודאי מותר.