שלוחי מצוה

שאלה:

שלום,
למה כתוב בתורה הרבה דברים שבפועל הם לא מתקיימים כי הכל זה חשבונות שמים
למשל כתוב ששלוחי מצווה אינם ניזוקים ובפועל קרו הרבה פעמים שכן ניזוקו
וזה רק דוגמא אחת יש עוד הרבה דוגמאות
השאלה אם הכל תלוי בחשבונות שמיים אז מה העניין שכתוב ששלוחי מצווה אינם ניזוקים?

תשובה:

הכוונה היא שעצם שליחות המצוה היא סיבה לשמירה על ההולך שלא ינזק, ואסביר:

יש מצבים בהם לאו דוקא נגזר על האדם שיקרה לו משהו, אלא שבגלל שהכניס את עצמו למקום סכנה הוא עשוי להנזק. או בגלל מצב רוחני מסויים נגזר עליו שהוא עזוב למקרים, ואין לו זכויות שיצילו אותו מנזקים. אדם כזה, הזכות של שליחות המצוה תגן עליו שזה לא יקרה לו.

אבל אם נגזר עליו למות כי סיים תפקידו עלי אדמות וכו', לא ישאר בחיים רק בגלל שעושה שליחות מצוה.