לשון הרע על רופא צבאי

שאלה:

שלום כבוד הרב,
נפצעתי בצבא, והשבוע הייתה אמורה להיות לי פגישת ביקורת עם הרופא הצבאי.
לא הגעתי כי לא הרגשתי טוב, והרופא שם רשם שעליי לחזור לצבא.

הרופא הזה מעולם לא ראה אותי, ולכן הלכתי לרופא שהייתי אצלו במשך הפציעה בבית חולים שערי צדק עם הסיכום שרשם עליי הרופא הצבאי, ושם הרופא של הבית חולים אמר כי לפי מה שרשם שם הרופא הצבאי בהחלטה שלו, נראה שהוא מעולם לא ראה את הצילומים שלי.

לכן עכשיו המליץ הרופא של בית החולים לתת לי עוד חודש בבית,
ואני מניח שזה יגרור שאלות מגורמים בצבא שיחשבו שאני מרמה.
האם מותר לי לספר את העוול שהרופא הצבאי עשה או שיש בדבר לשון הרע?

תשובה:

תספר את העובדות באופן טכני ברור, בדיוק כמו שסיפרת כאן. אצל הרופא הצבאי לא הייתי, מחמת שלא חשתי טוב, אינני יודע על סמך מה כתב שעלי לחזור לצבא, אלו המסמכים הרפואיים, וזהו.

רפואה שלמה.