לשון הרע בשידוכים

שאלה:

אני גרושה, היות שלבעלי היתה בעיה משמעותית מאוד לקיום חיי נישואים
עכשיו מנסים לברר אצלי עליו, ועל היכולת שלו לקיים חיי נישואים
מה ואיך עלי לענות?

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי להשיב על שאלתך, כי האמת, שאם נהיה כנים, אני מניח שיש דברים שהם בתחום האפור, ובאופן טבעי יש לך את נקודת המבט שלך שלפעמים מושפעת מהרבה גורמים שנוצרו במהלך הכואב הזה של הגירושין. לכן צריך זהירות גדולה. מה שבטוח בודאי נכון באופן אובייקטיבי, והוא בהכרח דבר שמפריע בנישואין, הוא בכלל לשון הרע לתועלת שמותר לאומרו באופן מדוייק אך ללא כל הגזמה וללא כל דרמה.

מה שנתון לויכוח, הגם שאת בטוחה בו… או מה שלא בטוח יפריע, לא צריך לומר.

את יכולה בהחלט לומר באופן כללי שיש דברים שכל אחד מסתכל עליהם אחרת ואת לא רוצה להכנס לנושא הזה. עם כל הכבוד את גם לא חייבת לשטוח את חייך בפני אנשים שמעונינים באינפורמציה…

בשורות טובות ויהי רצון שתזכי במהרה להקים בית יהודי שמח ומאיר.