פסח

שאלה:

אדם שבלע מצה מה הדין

תשובה:

כתב הרמב"ם הלכות חמץ ומצה פרק ו הלכה ב: בלע מצה יצא, בלע מרור לא יצא, בלע מצה ומרור כאחד ידי מצה יצא ידי מרור לא יצא, שהמרור כטפילה למצה, כרכן בסיב וכיוצא בו ובלען אף ידי מצה לא יצא. +/השגת הראב"ד/ בלע מצה ומרור כאחת ידי מצה יצא. א"א זה שבוש שאין הטעם למרור אלא שאינו טועם טעם מרור אלא אם כן לועסו.

כך נאמר בגמ' דף קטו עמוד ב:אמר רבא: בלע מצה – יצא, בלע מרור – לא יצא. בלע מצה ומרור – ידי מצה יצא, ידי מרור לא יצא. כרכן בסיב ובלען – אף ידי מצה נמי לא יצא.

וכך גם נפסק בשולחן ערוך אורח חיים הלכות פסח סימן תעה סעיף ג בלע מצה, יצא; אבל אם בלע מרור, לא יצא דטעם מרור בעינן וליכא. ואפילו אם בלע מצה ומרור כאחד, ידי מצה יצא, ידי מרור לא יצא. ואם כרכם בסיב, ובלעו, אף ידי מצה לא יצא לפי שאין דרך אכילה בכך.