נקמה

שאלה:

שלום
יש לי שכן שגנב לי שטח חצר במודע והרס לי צמחיה ואינו מוכן להחזיר ,
הגעתי איתו להסדר מסויים שאני יכול לעבור במדרגות שלו.
וכעת הוא החליט שאינו מעוניין לאפשר לי.
האם כשהוא יצטרך ממני משהוא אני יכול לסרב או שיש בזה איסור נקמה.?

תשובה:

לכאורה יש בזה איסור נקמה. ובכלל, ידוע הביטוי השגור בפי הבריות בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם… עם שכן צריך לדעת איך להסתדר, ממריבות ונקמות לא יהיו לכם חיים יפים יותר יחד… החכמה היא דוקא להאיר פנים ולהתגמש ואז גם הצד השני מתחיל להתנהג כמו בן אדם..

בשורות טובות.