גילוח, דברי תורה, בגדי נשים

שאלה:

שלום רב כבוד הרב!
1. ( השאלה לא מדברת על ימי העומר) האם לספרדים מעיקר הדין מותר לגלח בתער בשטח שמעל לגרגרת ומתחת לסנטר? יש לציין שמקפידים מאוד לא להתקרב בכלל לשטח הסנטר.
2. אדם שמתספר אצל ספר וכמובן בזמן התספורת הוא ללא כיפה האם מותר לו לדבר עם הספר דברי תורה? כמובן בלי להזכיר את שם השם.
3. בגדים של נשים ונעליים של נשים של בנות המשפחה ( אמא ואחיות) שגרות בבית האם מותר להסתכל בבגדים ובנעליים האלה? מכיוון שנורא קשה לא להסתכל בדברים האלה למשל אדם מקפל כביסה או מסדר את הבית האם צריך לשמור את עיניו מהחפצים האלה?
תודה רבה כבוד הרב על הכל

תשובה:

שלום וברכה

הרמ"א החמיר אפילו בגרון, הספרדים הקלו בזה, אבל זה בגרון ממש, מעל לזה באיזה שהוא מקום מתחיל זקן ושם יש להמנע.

אין לדבר דברי תורה ללא כיפה.

מותר בהחלט להביט בבגדים הללו, הרי מותר להביט גם בבנות המשפחה עצמן…